Огляди

Топ-3 універсальних нетбука на будь-який смак

Щоб знайти найкращий нетбук, вам потрібно визначити характеристики, які підходять саме вам і вашій конфігурації, незалежно від того, використовуватимете ви його для роботи чи для відпочинку. Ми рекомендуємо віддавати перевагу нетбукам із висококласними процесорами та достатнім об'ємом оперативної пам'яті, щоб забезпечити одночасну роботу кількох додатків. Не забудьте також звернути увагу на форм-фактор, оскільки легкий і тонкий ноутбук буде зручнішим для перенесення і транспортування. Під час купівлі нетбука завжди звертайте увагу на потужний процесор, зручну клавіатуру і довговічну батарею.

Зміст

  • 1 HP Spectre x360

  • 2 Acer Aspire 1 A114-32-C1YA

  • 3 Lenovo Thinkpad X1 Yoga

  • 4 Керівництво з купівлі нетбука

Топ-3 універсальних нетбука на будь-який смак

HP Spectre x360

Плюси

  1. Легкий і тонкий форм-фактор
  2. 512 ГБ SSD
  3. 16 ГБ оперативної пам’яті

Мінуси

  1. Надзвичайно дорогий
  2. 13-дюймовий сенсорний дисплей на меншій стороні

HP Spectre x360 володіє винятковою якістю і набором функцій, який повинен впоратися з переглядом інтернет-сторінок, іграми, бізнес-додатками і багатьом іншим. Процесор Intel Core i7 восьмого покоління, 16 ГБ оперативної пам’яті та швидкий твердотільний накопичувач місткістю 512 ГБ – все це в сукупності створює дійсно чудові можливості для роботи з комп’ютером. Ми також були вражені тим, наскільки легким і компактним вийшов цей ноутбук – 2,7 фунта, незважаючи на видатний набір функцій. 

Однак це дуже дорогий нетбук, який коштує в три-чотири рази дорожче за інші доступні моделі. Крім того, хоча FHD-дисплей підтримує сенсорне управління, що чудово, він має меншу ширину – лише 13 дюймів. Замість цього ви можете розглянути кращий бізнес-ноутбук із пристойною шириною 14 дюймів.

Acer Aspire 1 A114-32-C1YA

Плюси

  1. Привабливий чорний матовий дизайн
  2. Процесор Intel Celeron N4000
  3. 64 ГБ флеш-пам’яті eMMc

Мінуси

  1. Час автономної роботи на низькому рівні
  2. Немає сенсорної інтеграції

Acer Aspire 1 A114-32-C1YA – чудовий варіант для студентів, які шукають універсальний нетбук, який можна легко носити з собою по всьому кампусу, оскільки цей ноутбук легкий і тонкий. Технічні характеристики відмінні, завдяки процесору Intel Celeron N4000, 64 ГБ флеш-пам’яті eMMc і 4 ГБ виділеної пам’яті RAM. Ми також захопилися привабливим чорним матовим дизайном, який напевно приверне увагу в кампусі.

Хоча 14-дюймовий FHD-дисплей чудовий, він не підтримує сенсорне керування, тому ви не зможете працювати з планшетними додатками. Крім того, максимальний час автономної роботи становить близько 6,5 годин, чого може не вистачити на цілий день, перш ніж знадобиться підзарядка. 

Lenovo Thinkpad X1 Yoga

Lenovo Thinkpad X1 Yoga

Плюси

  1. Довговічна батарея зі швидкою зарядкою
  2. 512 ГБ SSD
  3. Чотирьохядерний процесор Intel 8-го покоління

Мінуси

  1. Слабенькі динаміки

Lenovo Thinkpad X1 Yoga розроблено для забезпечення максимальної безпеки: у нього вбудовано зчитувачі відбитків пальців для входу в систему, а на фронтальній камері встановлено фірмовий затвор. Технічні характеристики вражають завдяки чотирьохядерному процесору Intel восьмого покоління, 8 ГБ оперативної пам’яті та швидкому твердотільному накопичувачу ємністю 512 ГБ. Ми також оцінили високоякісний літієвий акумулятор, який може працювати понад десяток годин і постачається зі швидким зарядним пристроєм.

14-дюймовий FHD-дисплей чудовий і дійсно обертається навколо своєї осі, а також має сенсорні функції. Крім того, вбудовані стереодинаміки слабенькі, що може сподобатися не всім споживачам. Але більшості споживачів напевно сподобаються стереодинаміки з технологією посилення звуку, вбудовані в найкращий ноутбук із процесором i5.

Керівництво з купівлі нетбука

Портативність і акумулятор

Нетбуки створені для зручності та простоти, вони чудово справляються з переглядом веб-сторінок або виконанням інших легких обчислювальних завдань. У зв’язку з цим портативність має першорядне значення. Шукайте легкі й тонкі ноутбуки з компактним форм-фактором, які можна легко покласти в рюкзак або сумку. Крім того, шукайте комп’ютер з довговічною літієвою батареєю, яка може працювати цілий день, не вимагаючи підзарядки.

Технічні характеристики

Те, що це нетбуки, не означає, що вони не можуть запропонувати вражаючі технології та обчислювальну потужність. Обов’язково обирайте ноутбук із потужним процесором Intel, великим об’ємом оперативної пам’яті для багатозадачності, а також швидким і ефективним твердотільним накопичувачем. Інші передові характеристики можуть включати відеокарти для ігор і чудові FHD-дисплеї, які забезпечують захист від відблисків і відмінну графіку для ігор.

Додаткові можливості

Сучасні нетбуки оснащуються всілякими “примочками”, включно з потужними стереодинаміками, високоякісними веб-камерами, безліччю портів і можливостей підключення. Деякі з них також оснащені сканерами відбитків пальців для забезпечення додаткової безпеки та великими сенсорними панелями з інтуїтивно зрозумілим дизайном. Інші нетбуки також оснащуються дисплеями з підтримкою сенсорного введення, що дає змогу за бажання користуватися планшетом, і клавіатурами з підсвічуванням.