Огляди

Смартфони з найкращою камерою: 5 варіантів на будь-який бюджет

Найкращі камерофони пропонують захопливе поєднання вершин технології обробки зображень із точними дисплеями та блискавичним підключенням до Інтернету. Насправді, деякі телефони можуть робити кращі фотографії, ніж "справжня" камера, яку ви, можливо, спокуситеся придбати.

Зміст

  • 1 Samsung Galaxy S22 Ultra

  • 2 Samsung Galaxy S21 Ultra

  • 3 Google Pixel 5

  • 4 Sony Xperia 1 III

  • 5 Apple iPhone 13 Pro

Смартфони з найкращою камерою: 5 варіантів на будь-який бюджет

У міру розвитку технологій камерофонів вам може здатися складним стежити за новинками. Щоб допомогти вам знайти найкращий камерофон для вас, ми зібрали добірку останніх моделей з урахуванням різних бюджетів.

Технологія камерофонів дійсно зводиться до однієї простої концепції – чистої та простої зручності. Найкращі камерофони не тільки оснащені потужними датчиками зображення, а й володіють неймовірними обчислювальними функціями фотографії, які за лічені мілісекунди обробляють отримані зображення і покращують такі аспекти, як різкість, баланс білого і багато іншого. 

Незалежно від того, чи шукаєте ви висококласний телефон з камерою, який допоможе вам робити фантастичні знімки для соціальних мереж, чи просто шукаєте повсякденний телефон, що дасть змогу робити чудові сімейні знімки, ми зібрали найкращі телефони з камерою, доступні на даний час…

Samsung Galaxy S22 Ultra

В останньому флагмані Galaxy встановлена першокласна система з чотирьох камер, що включає ширококутний, надширококутний, телефото і суперзум сенсори. Перша з них може похвалитися 108-Мп сенсором з діафрагмою f/1.8, двопіксельним автофокусуванням і кутом огляду 85 градусів. Надширококутна камера 12 МП має діафрагму f/2.2 і поле зору 120 градусів. Також наявний один 10-Мп телеоб’єктив з еквівалентним триразовим зумом (f/2,4) і ще один 10-Мп телеоб’єктив з 10-кратним зумом (f/4,9). І це не кажучи вже про камеру selfie з роздільною здатністю 40 МП, діафрагмою f/2.2 і можливістю зйомки відео у форматі 8K зі швидкістю 24 кадри на секунду. 

Загалом, це великий, стильний і потужний смартфон. Його 6,8-дюймовий AMOLED-екран – це те, за що можна померти: плавний рух, яскраві кольори, вражаюча яскравість і роздільна здатність 500 пікселів на дюйм.

Стилус S Pen чудовий і забезпечує таку продуктивність, яку раніше можна було отримати тільки з Galaxy Note. Потужна батарея ємністю 5 000 мАг забезпечує роботу протягом декількох годин, а дизайн і зовнішній вигляд телефону прості, але, на наш погляд, дуже стильні.

Samsung Galaxy S21 Ultra

До виходу новітньої моделі Samsung Galaxy S22 ultra, S21 Ultra був флагманом, і він залишається приголомшливо складним пристроєм, якому є що запропонувати. Цей камерофон оснащений чотирма задніми камерами, включно з основною камерою 108 МП f/1.8, ультраширококутною камерою 12 МП f/2.2 і двома телекамерами 10 МП – одна з апертурою f/2.4 та 3-кратним оптичним зумом, а інша з апертурою f/4.9 і величезним 10-кратним оптичним зумом. Ви також отримаєте фантастичний 6,8-дюймовий екран. Дисплей Dynamic AMOLED 2X має частоту оновлення 120 Гц для плавної прокрутки та ігор, підтримку HDR10+, пікову яскравість 1500 ніт і роздільну здатність 1440 x 3200. 

Google Pixel 5

Якщо ви шукаєте телефон з камерою, що не вимагає особливих зусиль, то Google Pixel 5 може стати саме тим телефоном, який вам потрібен. Хоча Google Pixel 5 може не володіти найсучаснішими технологіями, те, чого йому не вистачає в інноваціях, він компенсує надійністю і зручністю використання. Задня подвійна камера Google Pixel 5 оснащена 12,2-Мп 27-мм камерою f/1,7 і 16-Мп надширококутною камерою f/2,2, але саме програмне забезпечення підносить цю камеру в ранг досконалості. Тим часом чипсет Snapdragon 765G відмінно поєднується з ОС Android 11, забезпечуючи роботу телефону без затримок. Google Pixel 5 також має кілька цікавих флагманських функцій, як-от дисплей із частотою оновлення 90 Гц, водонепроникність і бездротове заряджання. 

Google Pixel 5

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III – це єдиний вибір для професіоналів відеозйомки та любителів кіно, які хочуть використовувати ручну відеозйомку на смартфоні. Він здатний знімати матеріал у форматі до 21:9 для зйомки в стилі кіно, пропонує повне ручне керування і має дуже рівний колірний профіль, який ідеально підходить для постоброблення в Premiere Pro або Da Vinci Resolve (відкриється в новій вкладці). На щастя, майже все інше в цьому телефоні також чудове: вражаючий екран 21:9, 4K HDR, чистий користувальницький інтерфейс і швидкий чипсет забезпечують достатню потужність під капотом. Шанувальники фотографії Sony також оцінять всі елементи Alpha, які увійшли в користувальницький інтерфейс камери Xperia. Якщо ви хочете отримати максимальний досвід роботи в кінотеатрі, як з точки зору створення, так і споживання контенту, Xperia 1 III – це те, що вам потрібно.

Apple iPhone 13 Pro

Хоча порівняно з iPhone 12 Pro поліпшення камери в iPhone 13 Pro доволі скромні, у ньому все ж є кілька вартісних оновлень. Тут є новий корисний режим макрозйомки, а також поліпшена зйомка при слабкому освітленні за допомогою надширококутної камери. Варто поекспериментувати з новими стилями зйомки, а режим відео Cinematic – це розумна функція, яку варто мати, якщо ви кінорежисер-початківець.

Що стосується апаратної частини камери, то в iPhone 13 Pro Apple обрала потрійну систему об’єктивів: стандартний, надширококутний і телеоб’єктив. Фокусні відстані стандартного об’єктива 26 мм (еквівалент) і надширококутного 13 мм (0,5x) однакові, але телеоб’єктив було збільшено до 3x (78 мм) порівняно з 2x об’єктивом iPhone 12 Pro.

Загалом, iPhone 13 Pro, без сумніву, найкращий iPhone для фотографів (відкриється в новій вкладці) на сьогоднішній день (саме цього ми й очікували), і він забезпечує фантастичну якість зображення та відео, але він не для тих, хто особливо береже бюджет, особливо якщо у вас вже є 12 Pro, який зовсім не поступається.