Техніка

Майбутній Samsung Galaxy S23: чого чекати від новинки

Оскільки лютий уже майже настав, саме час звернути увагу на Samsung. Технологічна компанія готується до свого наступного заходу Unpacked, який відбудеться 1 лютого, і очікується, що лінійка Galaxy S23 стане зіркою шоу.

Зміст

  • 1 Дата виходу Galaxy S23

  • 2 Моделі та розміри Galaxy S23

  • 3 Ціна Galaxy S23

  • 4 Камери Galaxy S23

  • 5 Акумулятор, процесор та інші характеристики Galaxy S23

Майбутній Samsung Galaxy S23: чого чекати від новинки

Дата виходу Galaxy S23

Samsung, імовірно, анонсує серію Galaxy S23 під час свого наступного заходу Unpacked 1 лютого, який відбудеться в Сан-Франциско. Анонс заходу послідує за попередніми витоками, включно з цим звітом корейської газети JoongAng Daily, в якому йдеться про початок лютого для Galaxy S23. У твіті від 6 січня, опублікованому Ice Universe, також стверджувалося, що на тизерному зображенні Galaxy Unpacked вказана дата 1 лютого. 

 

Чи будуть телефони доступні в магазинах для купівлі цього місяця – це інше питання, оскільки глобальні ланцюги поставок все ще зазнають труднощів, і можливо, що затримка може бути більшою, ніж зазвичай. Але Samsung вже пропонує акції для покупців у США, які хочуть зарезервувати телефон раніше. Вони отримають $50 у кредит Samsung, якщо зареєструються для резервування одного пристрою, або $100, якщо попросять зарезервувати два.

Моделі та розміри Galaxy S23

Ми твердо очікуємо, що Samsung продовжить свою стратегію випуску кількох моделей телефонів, кожна з яких матиме різні технічні характеристики та ціни, щоб привернути увагу широкого кола людей. Ґрунтуючись на історії Samsung, ми впевнені, що ми побачимо модель Galaxy S23 початкового рівня, S23 Plus з більшим екраном і топовий S23 Ultra. Саме в Ultra будуть зібрані найкращі технології, включно з додатковими камерами, найбільшим дисплеєм і, майже напевно, стилусом S Pen. Запрошення Samsung на захід Unpacked також містить у собі три прожектори, що може бути тонким натяком на три нові моделі Galaxy. 

Ціна Galaxy S23

Якщо припустити, що Samsung запустить кілька моделей, то лінійка S23 матиме три основні ціни. Ми не очікуємо, що Samsung відійде від торішніх цін. Для довідки, базова модель S22 була випущена за ціною 800 доларів, модель Plus починалася з 1000 доларів, а високопродуктивна S22 Ultra дебютувала в США в лютому минулого року за ціною 1200 доларів. 

Камери Galaxy S23

Камери Galaxy S23

Схоже, що камери можуть стати одним із ключових напрямків у новій серії. Це, ймовірно, особливо вірно для моделі Ultra, яка зазвичай є тим гаджетом, у якому можна знайти найбільші інновації Samsung у сфері камер.  

Очікувалося, що в S22 Ultra буде встановлений величезний 200-мегапіксельний датчик зображення, з огляду на те, що Samsung випустив два таких датчика зображення, і їх можна знайти в інших телефонах. Ми не побачили його на S22 Ultra, але здається ймовірним, що 200-мегапіксельний датчик буде однією з головних переваг S23 Ultra. Ice Universe також пророкує, що Galaxy S23 Ultra матиме 200-мегапіксельний сенсор. Поки незрозуміло, чи буде це сенсор HP1 або HP3, який компанія вже виробляє, або новий варіант, створений спеціально для телефону.

На сторінках продукції Samsung ці датчики хваляться поліпшеною роздільною здатністю (очевидно), а також поліпшеною зйомкою при слабкому освітленні завдяки об’єднанню наборів дрібних пікселів у більші окремі пікселі, які можуть захоплювати більше світла. S22 Ultra вже є одним з найкращих телефонів з нічною камерою, випередивши Pixel 7 Pro, тому подальше зростання його майстерності в області зйомки при слабкому освітленні не може не радувати.

Масивна роздільна здатність також допоможе телефону в роботі із зумом, який і так вражає завдяки 10-кратному оптичному зум-об’єктиву. Останні чутки від Ice Universe припускають, що лінійка об’єктивів залишиться незмінною для всіх телефонів, але додаткова роздільна здатність має допомогти зробити знімки із зумом ще більш чіткими. 

Є ймовірність, що ми також побачимо невелику зміну в дизайні камери, принаймні, на Galaxy S23 Plus і, можливо, на Galaxy S23. Чутки від авторитетних джерел інформації Ice Universe та Steve Hemmerstoffer припускають, що нові пристрої можуть мати круглі вирізи для об’єктивів камери, які розташовуватимуться безпосередньо на задній панелі пристрою, а не на модулі камери. Galaxy S22 Ultra вже має подібну камеру, але витік Хеммерстоффера припускає, що цей стиль може з’явитися і в моделі Plus. 

Акумулятор, процесор та інші характеристики Galaxy S23

  1. У лінійці Galaxy S23 майже напевно буде використовуватися новітній процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. У попередні роки Samsung використовував власні чіпи Exynos для своїх європейських моделей. Але нещодавнє повідомлення про доходи Qualcomm дало змогу припустити, що Samsung насправді використовуватиме кремній Qualcomm для всіх телефонів цієї лінійки. 
  2. Що стосується інших характеристик, ми очікуємо, що в базових моделях буде мінімум 8 Гб оперативної пам’яті, а в S23 Ultra буде доступно 12 Гб. Об’єм пам’яті, ймовірно, як і раніше, починатиметься зі 128 ГБ, а варіанти з більшою ємністю будуть доступні за вищими цінами. І ні, ми не очікуємо повернення слота для карт microSD для розширення пам’яті. Сумне обличчя. 
  3. Нещодавні сертифікати Федеральної комісії зі зв’язку показали, що базовий S23 буде оснащений акумулятором ємністю 3 900 мАгод, що на крок вище, ніж 3 700 мАгод у базового S23, в той час як S23 Plus також отримає акумулятор ємністю 4 700 мАгод. Офіційних даних щодо моделі Ultra поки що немає, але, знову ж таки, Ice Universe припускає, що вона матиме той самий розмір осередків 5 000 мАг, що й S22 Ultra. 

Ймовірно, ми дізнаємося більше в міру просування січня і наближення до очікуваної дати запуску в лютому. Але якщо чутки виявляться точними, лінійка Galaxy S23, ймовірно, стане скромним кроком вперед порівняно з сімейством Galaxy S22.