Техніка

LeEco S1 Pro: у iPhone 14 Pro з’явився клон

LeEco S1 Pro - останній клон iPhone, офіційно представлений у Китаї. З усіх боків він схожий на iPhone 14 Pro. Дисплей має виріз у формі таблетки у верхній центральній частині. Острів камери на задній панелі, схоже, є підробкою iPhone 14 Pro. Ось огляд технічних характеристик LeEco S1 Pro.

Зміст

  • 1 Новий клон iPhone 14 Pro

  • 2 Відмінності LeEco S1 Pro та iPhone 14 Pro

  • 3 LeEco S1 Pro динамічний острівний дизайн

  • 4 LeEco S1 Pro з мобільними сервісами Huawei

  • 5 LeEco S1 Pro OS

  • 6 Оцінка

LeEco S1 Pro: у iPhone 14 Pro з’явився клон

Новий клон iPhone 14 Pro

Час від часу на ринку з’являються клони iPhone. Якщо ви уважно стежите за Apple, то цілком очевидно, що в найближчі кілька років компанія збирається випустити iPhone без кнопок. Лінійка MacBook від Apple зазнала значних змін за ці роки, найпомітнішою з яких став перехід компанії на власні кремнієві SoC від Apple. Twitter зазнав безліч змін після придбання Ілоном Маском, багато з яких викликали негативну реакцію з боку користувачів соціальної медіаплатформи.

Нещодавно в Китаї з’явився клон iPhone 14 Pro під назвою LeEco S1 Pro, який має такий самий вигляд, навіть із функцією Dynamic Island. Хоча він виглядає преміально, LeEco S1 Pro, як не дивно, є недостатньо потужним пристроєм. 

Відмінності LeEco S1 Pro та iPhone 14 Pro

Є помітні відмінності в апаратній частині, що робить LeEco S1 Pro дешевшим. Наприклад, смартфон оснащений 6,5-дюймовим РК-дисплеєм, тоді як iPhone 14 Pro має 6,1-дюймовий OLED-дисплей. Дисплеї також мають різну роздільну здатність і частоту оновлення. LeEco S1 Pro має роздільну здатність HD+ (720x1600px), в той час як iPhone здатний відображати контент у високій роздільній здатності 4K. Частота оновлення екрана LeEco S1 Pro становить максимум 60 Гц, в той час як 14 Pro є одним з рідкісних смартфонів, що пропонують частоту оновлення до 120 Гц.

У звіті зазначається, що виріз на LeEco S1 Pro є функціональним, хоча він може бути не таким плавним, як динамічний острів на iPhone 14 Pro і 14 Pro Max. Китайський аналог також отримує енергію від 12-нм чипсета Zhanrui T7510.

Цікаво, що LeEco S1 Pro має три камери на задній панелі, і їхнє розташування таке саме, як у датчиків на iPhone 14 Pro. Ззаду розташована 13-мегапіксельна основна камера, а в передньому вирізі – 5-мегапіксельний фотоапарат. Крім того, телефон оснащений акумулятором ємністю 5 000 мАг з підтримкою зарядки потужністю ледь 10 Вт. Модель 14 Pro підтримує швидку зарядку 20 Вт.

Оскільки LeEco S1 Pro розроблений спеціально для китайського ринку, телефон підтримує мобільні сервіси Huawei, а не Google Mobile Services. Це не зовсім дивно, оскільки GMS (Google Mobile Services) залишається недоступним у Китаї.

Хоча LeEco S1 Pro має такий самий вигляд, як iPhone 14 Pro, багато виробників телефонів на базі Android черпали натхнення в Apple для своїх смартфонів. Після того як у 2016 році Apple прибрала 3,5-мм аудіороз’єм, сьогодні більшість виробників смартфонів відмовилися від цієї можливості підключення в середньобюджетних і преміальних пристроях. Плоскі краї, які були представлені на iPhone 12 і вище, присутні на багатьох телефонах Vivo.

LeEco S1 Pro динамічний острівний дизайн

LeEco S1 Pro динамічний острівний дизайн

Діагональ дисплея становить 6,5″, але виробник використовує тільки РК-панель з роздільною здатністю 1600 x 720p. Вам також доведеться обійтися без “Pro Motion”, тобто частоти оновлення 120 Гц. Замість цього вони вкрали Dynamic Island, рішення Apple для камери з отворами. Фронтальна камера розташована по центру зверху, а чорний отвір адаптується до ситуації. Теоретично, на нього можна натиснути, він збільшується під час дзвінка, його можна використовувати як своєрідне швидке меню для таймера або він адаптується під колір обкладинки альбому поточного треку Spotify.

Чи працює ця функція так само добре з LeEco S1 Pro – сумнівно. З одного боку, це велика робота з програмним забезпеченням, особливо в частині анімації, де Apple дуже хороша. Однак, iPhone 14 Pro оснащений OLED-дисплеєм з набагато вищим коефіцієнтом контрастності, тому перехід між отвором фронтальної камери та дисплеєм повинен бути добре помітний.

LeEco S1 Pro з мобільними сервісами Huawei

Компанія LeEco, яка свого часу мала реальні інсайдерські позиції на ринку з Le Pro3 Elite або LeEco Le S3, також змушена визнати поразку, коли мова заходить про продуктивність процесора. Немає A15 Bionic, але продуктивність забезпечує восьмиядерний чип Zhanrui T7510 Octa-Core. Крім того, є 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ дискового простору. Акумулятор ємністю 5 000 мАг значно більший, ніж в Apple, але час автономної роботи все одно не має бути кращим – ключове слово “ефективність”. Він заряджається з потужністю 10 Вт, що також повільніше, ніж оригінал. Для фотографій, вочевидь, доступні лише 5-мегапіксельна камера selfie та 13-мегапіксельна основна камера, два інші датчики – це дивина.

LeEco S1 Pro OS

iOS тут також не є проблемою, натомість LeEco S1 Pro, ймовірно, працює з Huawei Mobile Services, тобто з фреймворком Huawei для додатків. Це означає, що в ньому немає сервісів Google, і користуватися ним можна тільки китайською або, в крайньому разі, англійською мовою. Оптика iPhone присутня, але немає програмних функцій. Не підтримується навіть подоба FaceID, але порівняно з iPhone у нього все ж є датчик відбитків пальців збоку в кнопці живлення. Принаймні, це вже щось!

Оцінка

Завжди дивує, що, схоже, існує ринок для таких пристроїв. Звісно, у Китаї він загалом інший і набагато більший, але за ціну у 899 юанів, що еквівалентно приблизно 120 євро, у Китаї є і набагато потужніші смартфони від Xiaomi & Co. Єдине, що тут має значення – це зовнішній вигляд, і, на жаль, LeEco також абсолютно нецікавий для придбання в цій країні. Будь ласка, не ведіться на такі дешеві копії, навіть на AliExpress і Co.