Поради

Чи варто переходити на iPhone 14?

Компанія Apple представила лінійку iPhone 14, до якої увійшли чотири моделі: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max. Деякі з нових моделей коштують понад 1000 доларів, але навіть найдешевша модель обійдеться вам у 799 доларів. Це величезна сума для нового телефону, і перш ніж ви дістанете кредитні картки і кинетеся купувати його, ви захочете переконатися, що це того варте. Отже, головне питання полягає в тому, кому варто оновити телефон, а кому ні.

Зміст

  • 1 Чому не варто переходити?

  • 2 Чому варто?

Чи варто переходити на iPhone 14?

Чому не варто переходити?

Для більшості людей, які мають iPhone останньої моделі, яким не більше кількох років, оновлення iPhone 14, найімовірніше, не варте того, щоб платити за нього, тому що зміни будуть в основному поступовими. Це особливо вірно, якщо ви не збираєтеся купувати одну з моделей Pro. 

Моделі Pro і Pro Max оснащені новим чіпом A16, але жодна з моделей початкового рівня не оснащена ним. Натомість торішній A15 отримав незначні поліпшення в CPU і GPU. Але в підсумку телефони початкового рівня будуть оснащені практично тим же процесором, що і iPhone 13 Pro. Це вперше з моменту виходу iPhone 3G у 2008 році, коли в деяких моделях не було оновлень внутрішніх компонентів. Навіть чіп A16, що встановлюється в моделі Pro, не є серйозним оновленням, оскільки він оснащений шестиядерним CPU, п’ятиядерним GPU і 16-ядерним нейронним движком, як і A15. Однак у ядрах є поліпшення, які, як стверджує Apple, підвищують енергоефективність. 

Чому не варто переходити?

Моделі Pro додають деякі інші вдосконалення, яких немає в телефонах початкового рівня. До них належать завжди ввімкнений екран, який відображає певну важливу інформацію без шкоди для терміну служби батареї, а також новий динамічний острів, який замінює знаменитий виріз iPhone і забезпечує розширену функціональність, включно з можливістю відображення інформації всередині вирізу.  Але платити за ці додаткові функції, ймовірно, не варто, якщо у вас відносно новий телефон, потужності якого достатньо для виконання повсякденних завдань. 

Що стосується моделей початкового рівня, то нові функції, пропоновані на всіх iPhone 14, – включно з трохи поліпшеною камерою, яка краще знімає при слабкому освітленні, а також деякими новими функціями безпеки, зокрема можливістю підписатися на послугу, що дає змогу дзвонити через супутник 911 навіть за відсутності стільникового зв’язку, – просто не матимуть великого значення у вашому повсякденному використанні. 

Чому варто?

Якщо у вас є телефон, який застарів на кілька років, можливо, вам варто подумати про оновлення – особливо якщо ви не хочете довго чекати появи нової лінійки. Якщо ваш телефон старший, ніж, скажімо, iPhone 11, поліпшення камери та підвищена потужність матимуть великий вплив на повсякденну роботу вашого телефону.

Звичайно, якщо ви задоволені своїм нинішнім телефоном і віддаєте перевагу використанню своїх заощаджень в інші способи, які ви вважаєте більш важливими, немає причин оновлювати телефон тільки заради того, щоб похвалитися новинкою. Ви можете продовжувати користуватися своєю старою “застарілою” моделлю доти, доки вона вас влаштовує, зберігши при цьому $1,000+, які ви витратили б на новий телефон, на більш цікаві для вас покупки.