Огляди

Android і smart TV: що краще вибрати?

Ви плануєте інвестувати в новий телевізор для свого будинку, але не знаєте, який з них купити? Ми пояснимо різницю між Android TV і smart TV, щоб допомогти вам зробити вибір, який найбільше відповідає вашим вимогам.

Зміст

  • 1 У чому різниця?

  • 2 Що краще купити?

  • 3 Який підсумок?

Android і smart TV: що краще вибрати?

У зв’язку з постійно зростаючою потребою в розважальних пристроях, телевізійна індустрія постійно оновлює технології, щоб зробити перегляд телевізора зручним для звичайної людини. Але для людей, які не розбираються в технологіях, вибір телевізора може стати непростим завданням. Саме тому ми пропонуємо вам ознайомитися з усіма тонкощами вибору телевізора.

У чому різниця?

Будь-який телевізор, що має можливість перегляду додаткових програм через Інтернет, називається “розумним” телевізором. По суті, смарт-телевізор – це як комп’ютерна система, вбудована у ваш телевізор. Будь-який смарт-телевізор, незалежно від операційної системи, на якій він працює, що має доступ до інформації в Інтернеті, є смарт-телевізором. Багато брендів і виробників розробили власну операційну систему для роботи своїх смарт-телевізорів. Наприклад, Samsung поставляється з операційною системою під назвою Tizen, а LG має власну ОС під назвою WebO

Android TV – це смарт-телевізор з додатковими можливостями і функціями ОС Android. Смарт-телевізори та телевізори з Android є взаємовиключними. Оскільки Android розроблений компанією Google, усі телевізори з Android працюють під управлінням Google. Завдяки простоті навігації Google, телевізори Android мають більш інтуїтивно зрозумілий і зручний інтерфейс.

Що краще купити?

Обидва телевізори мають свої плюси та мінуси

Телевізори Smart TV мають вбудований інтернет. Це означає, що ви можете просто під’єднати свій смарт-телевізор до інтернету і насолоджуватися потоковим передаванням різноманітного контенту з різних джерел. Телевізори Smart TV також дають змогу отримати доступ до безлічі різних магазинів додатків, що дає вам більше можливостей для перегляду контенту.

Працюючи на власній операційній системі, смарт-телевізори постачаються з кількома додатками, як-от популярні потокові сервіси Netflix або Hulu, додатки для соціальних мереж і новинні канали. Однак деякі, не всі, смарт-телевізори поставляються з вбудованими голосовими помічниками, такими як Amazon Alexa або Google Assistant, які можна використовувати просто за допомогою голосової команди. Крім того, смарт-телевізори також забезпечують загальне телевізійне середовище, що не вимагає особливих складнощів у налаштуванні. Таким чином, ви можете використовувати його і як звичайний телевізор.

Unsplash/Samuel Regan-Asante андроїдні телевізори, з іншого боку, працюють на базі ОС Android, тієї ж самої, на якій працюють смартфони та планшети Android. Це означає, що ви можете отримати доступ до набагато більшої кількості додатків у Play Store, ніж на звичайному смарт-телевізорі. Мало того, на Android TV є безліч інших застосунків, як-от ігри, застосунки для підвищення продуктивності та багато іншого, що ви не знайдете на всіх смарт-телевізорах.

Крім того, з точки зору оновлення застосунків і потокових медіа-ресурсів, Android TV набагато більш просунутий, ніж смарт-телевізори. Це пов’язано з тим, що розробники постійно надсилають нові оновлення для всіх різних додатків Android. Ба більше, коли Android TV під’єднано до WiFi, ваші додатки можуть автоматично оновлюватися, що важко у смарт-телевізорі.

Що краще купити?

Який підсумок?

Можна сказати, що різниця між Android TV і smart TV незначна. Однак питання в тому, для чого вам потрібен телевізор? Наш вердикт такий: якщо вам потрібен телевізор для звичайного перегляду і просто розслабитися наприкінці дня без зайвого клопоту, обирайте смарт-телевізор. Однак якщо ви хочете створити складну розважальну програму, де вам потрібні більш сучасні можливості перегляду, то вам підійде Android TV.