Поради

11 причин, через які варто придбати Apple TV

Apple TV вперше вийшла в 2007 році, а остання версія, Apple TV 4K, була представлена в 2021 році. Оскільки після 2019 року в центрі уваги опиниться Apple TV+, багато користувачів задаються питанням, чи як і раніше актуальна Apple TV і чи варта вона своїх грошей.

Зміст

  • 1 Що таке Apple TV?

  • 2 Основні функції та застосування Apple TV

  • 3 11 причин купити Apple TV

  • 4 Кому варто купувати Apple TV, а кому ні

11 причин, через які варто придбати Apple TV

Що таке Apple TV?

Apple TV – це невеликий коробковий цифровий медіаплеєр і мікроконсоль для вашого телевізора або будь-якого іншого зовнішнього дисплея від компанії Apple. Цей невеликий мережевий пристрій підключається до телевізора через HDMI-кабель і працює, як і інші потокові приставки, для перетворення не смарт-телевізора на Smart TV.

Не варто плутати його з Apple TV+, який був запущений у 2019 році і є повноцінним потоковим сервісом. Apple TV вперше була представлена у вересні 2006 року під назвою iTV і почала поставлятися в січні 2007 року. Apple TV другого покоління вийшла 2010 року, а третього – 2012 року. Apple випустила Apple TV HD (четверте покоління) у 2015 році, а Apple TV 4K – у 2017 році. Останній варіант, Apple TV 4K Second-Gen, було запущено у вересні 2021 року. Це найбільш багатофункціональна модель на сьогоднішній день.

Основні функції та застосування Apple TV

Apple TV спрощує перегляд передач і фільмів з ваших улюблених потокових сервісів на вашому телевізорі, незалежно від його моделі. Він просто необхідний, якщо ви використовуєте несмарт-телевізор або старий телевізор, у якому відсутні деякі новітні функції.

Він пропонує простий у використанні інтерфейс, яким може скористатися будь-яка людина, і здатний працювати в парі з іншими пристроями Apple у вашому домі. Apple TV зробить загальний досвід зручнішим і швидшим, ніж раніше. Це досягається не за рахунок збільшення швидкості завантаження контенту, а за рахунок більш швидкої навігації. За швидкістю навігації Apple TV перевершує деякі топові 4K-телевізори, доступні на ринку.

Якщо у вас немає “розумного” телевізора, то його придбання обов’язкове, оскільки ви зможете перетворити свій не смарт-телевізор на “розумний” за дуже доступною ціною. Це дасть вам змогу використовувати на телевізорі такі додатки, як YouTube, Netflix, Disney+, Hulu та інші.

11 причин купити Apple TV

11 причин купити Apple TV

Найкращий досвід роботи з HomeKit (завдяки Thread)

Apple інтегрувала новітній Apple TV 4K з Thread, стандартом ніздрюватих мереж із низьким енергоспоживанням (на кшталт Zigbee або Z-Wave), розробленим для того, щоб пристрої розумного будинку – як-от камери розумного будинку, розумні дверні дзвінки, невеликі термостати та багато іншого – краще працювали один з одним. Це один із двох продуктів Apple, що підтримують Thread, включно з HomePod mini, але існує велика кількість ґаджетів сторонніх виробників, які підтримують Thread (і очікується, що Apple випустить нові ґаджети з підтримкою Thread у майбутньому). Тому якщо ви будуєте розумний будинок на базі HomeKit від Apple і хочете отримати максимально можливий досвід, вам варто оновитися до нової моделі Apple TV 4K.

Конфіденційність

Компанія Apple дуже щиро піклується про захист вашої особистої інформації, і це велика причина використовувати потокове обладнання Apple, а не просто користуватися її послугами на телевізорі або приставці стороннього виробника. Якщо у вас немає приставки Apple TV, то за вашою потоковою активністю та інформацією про обліковий запис стежить не Apple, а компанії-виробники обладнання, на якому встановлено її програмне забезпечення, а в них, найімовірніше, немає таких суворих стандартів захисту вашої інформації, як у Apple.

Досвід Dolby Atmos від Apple

Якщо у вас є HomePod або HomePod mini, Apple TV дає змогу використовувати їх як колонки для телевізора, що дає змогу отримати чудову систему об’ємного звучання. Дві “капсули” – HomePod або HomePod mini – можуть бути налаштовані в стерео. Якщо у вас є Apple TV 4K і HomePod, ця система підтримуватиме звук Dolby Atmos, але вам потрібен Apple TV 4K; HD не підтримує Dolby Atmos, як і HomePod mini.

З березня 2021 року Apple випустила оновлення tvOS, яке додає підтримку HDMI ARC і eARC в Apple TV 4K, а це значить, що тепер ви можете використовувати HomePod (або HomePod mini) як телевізійну колонку під час перегляду будь-якого входу – не тільки того, на якому знаходиться Apple TV. Тож якщо ви часто дивитеся кабельне телебачення або граєте на ігровій приставці, ви можете змусити HomePod працювати і з ними.

Відокремлене прослуховування з AirPods

Якщо у вас є Apple TV, підключити AirPods, AirPods Pro або AirPods Max для приватного прослуховування дуже просто – натисніть і утримуйте кнопку Play на пульті Apple TV, і меню, що випадає, дасть вам змогу підключити їх. У tvOS 15 компанія Apple нарешті додасть підтримку просторового аудіо в Apple TV при використанні AirPods Pro або AirPods Max. Щоб увімкнути його, відкрийте Центр управління на Apple TV, натисніть і утримуйте кнопку гучності на пульті Siri Remote, а потім увімкніть Spatial Audio. На даний момент AirPods Pro і AirPods Max є єдиними бездротовими навушниками, що підтримують просторове аудіо.

Багатокористувацький досвід

Подібно до того, як сервіси на кшталт Netflix дозволяють перемикатися між різними профілями, пропонуючи індивідуальний досвід для різних членів сім’ї, так і Apple TV. Наприклад, якщо ви дивитеся багато бойовиків, ваша дружина – драми, а син або дочка – мультфільми, усі ці пропозиції фільмів і телепередач не змішуються разом. Додаток Apple TV, вбудований в інші смарт-телевізори, не пропонує такого багатокористувацького досвіду.

Apple Arcade на великому екрані

Apple Arcade – це новий ігровий сервіс компанії за передплатою, який дає змогу передплатникам грати в оригінальні ігри, в які можна грати на iPhone, iPad, Mac і Apple TV. Однак якщо у вас є телевізор із підтримкою додатка Apple TV, він не підтримуватиме Apple Arcade. Якщо ви плануєте підписатися на новий ігровий сервіс Apple і хочете грати в ігри на великому екрані телевізора, вам знадобиться потокова приставка Apple TV.

Пульт дистанційного керування Apple TV і поліпшена Siri для пошуку

Пульт дистанційного керування Siri від Apple TV поставляється і працює тільки з потоковими приставками Apple TV, і насправді це дуже потужний інструмент навігації. Він не тільки пропонує дуже простий спосіб прокрутки між тисячами застосунків Apple TV, а також швидкого повернення на головний екран Apple TV, а й інтегрований із Siri, тож ви можете використовувати свій голос для швидкого пошуку контенту. Оскільки приставка Apple TV – це повністю “досвід Apple”, Siri насправді є більш потужним інструментом.

Епічні екранні заставки

Відносно невелика функція Apple TV, у якої є затяті шанувальники, – це екранні заставки. Коли ваш Apple TV простоює певну кількість хвилин, його дисплей перемикається на екранну заставку, як правило, з красивими відеороликами. На сьогоднішній день великою популярністю користуються заставки Aerial, зняті з різних куточків світу і з космосу. Якщо вам подобаються ці заставки, ви також можете натиснути кнопку “Меню” на пульті Apple TV на головному екрані і запустити ці заставки в будь-який зручний для вас час. Apple постійно випускає нові заставки, наприклад, підводні, повітряні та супутникові знімки. Ці специфічні для Apple заставки доступні тільки на приставках Apple TV.

Концентратор розумного будинку

Потокова приставка Apple TV, смарт-динамік HomePod і будь-який iPad можуть бути призначені хабами для “розумного будинку” Apple. Перевагою цього є можливість віддаленого управління інтелектуальними пристроями HomeKit. Наприклад, якщо ви хочете використовувати iPhone для подачі команди HomeKit, або через застосунок Home, або за допомогою Siri на iPhone, Apple TV або HomePod буде тим пристроєм, який отримає команду і виконає її в будинку. Оскільки Apple TV і HomePod завжди ввімкнені, це також дає змогу запускати розумну домашню автоматику; гарний приклад – за допомогою HomeKit ви можете ввімкнути розумне освітлення на заході сонця. Щоправда, тепер HomeKit є і на смарт-телевізорах інших виробників Apple, але вони виступають як аксесуари HomeKit, а не як концентратор Home. Вони не завжди ввімкнені, і вони не дадуть вам змогу подати команду віддалено; наприклад, ви не зможете сказати “увімкніть моє освітлення”, коли ви на роботі.

Потужний процесор 

Правда в тому, що, незважаючи на те, що все більше “розумних” телевізорів матимуть більше функцій, схожих на Apple TV, є велика ймовірність, що вони не працюватимуть як Apple TV. Усі потокові приставки Apple TV оснащені спеціальними процесорами, які призначені для максимально плавної роботи. У телевізорах Smart TV, на яких використовується програмне забезпечення Apple, відбувається набагато більше процесів, і в реальності, якщо у вас немає приставки Apple TV, затримки можуть бути більшими. Варто спробувати вбудовану опцію, якщо ваш телевізор її підтримує.

Це найкращий портативний телевізійний стример

Так, вони дорогі, але стримінгові приставки Apple TV (HD або 4K), як і раніше, є, мабуть, найкращими портативними стримерами, які ви можете купити. Більшість людей не думають про них або не використовують їх як портативні пристрої – це правда, але Apple TV насправді є чудовим ґаджетом, який можна взяти з собою у відпустку або робочу поїздку. Він має 32 Гб або більше пам’яті, що достатньо для зберігання великої кількості додатків та ігор. Також ви можете легко під’єднати Apple TV до Wi-Fi і транслювати будь-які ваші улюблені передачі або фільми через різні додатки.

Кому варто купувати Apple TV, а кому ні

  1. Якщо ви хочете отримати спеціалізоване, швидке і чуйне рішення для потокового мовлення на вашому телевізорі, то Apple TV стане для вас ідеальним вибором.
  2. Він також підійде користувачам, у яких вдома є ціла екосистема пристроїв Apple, включно з iPhone, iPad, Mac, MacBook і AirPods. Пристрої Apple дуже добре поєднуються один з одним. Ви також можете придбати HomePod або HomePod Mini, щоб використовувати їх як колонки Apple TV.
  3. Ви навіть можете передавати музику, фотографії та відео з iPhone, iPad або MacBook прямо на екран Apple TV. Крім того, в App Store ви знайдете різні додатки, що вимагають управління через iPhone або iPad.
  4. Вам не варто купувати Apple TV, якщо у вас є смарт-телевізор нового покоління і ви ним задоволені. У цьому випадку можна розглянути варіант Apple TV+. Інші випадки, коли не варто купувати Apple TV, – це якщо ви не переглядаєте багато контенту, а також якщо ви не є шанувальником продукції Apple або не володієте нею.

Ось і все. Тепер вам належить вирішити, чи варто купувати Apple TV чи ні.