Огляди

5 функцій iOS 16, які мають бути в Android 14

Наступна ітерація Android, Android 14, має бути запущена у 2023 році. Поки не з'явилися витоки та чутки про наступну версію цієї надзвичайно популярної ОС для смартфонів, фанати міркують, які функції iOS може включити Android у свою наступну версію.

Зміст

  • 1 Додаток Freeform для iPad OS

  • 2 Перевірка безпеки в пристроях Apple iPhone

  • 3 Розпізнавання тексту у відеороликах

  • 4 Віджети екрана блокування

  • 5 Фільтри фокусу

5 функцій iOS 16, які мають бути в Android 14

Android та iOS є гігантами на ринку операційних систем для смартфонів. Якщо на частку останньої припадає 27,49% ринку, то Android прийняли 71,86% ринку. І Google, і Apple шукають шляхи розвитку своїх ОС для смартфонів. Щороку вони створюють унікальні точки продажів для пристроїв, що використовують це програмне забезпечення. 

В iOS 16 компанія Apple поліпшила функції екрана блокування. Android відстає, коли мова заходить про налаштування екрана блокування. Крім поліпшень, внесених в iOS цього року, є ще кілька функцій, яких не вистачає ОС Google.

Додаток Freeform для iPad OS

Шанувальникам продуктивності подобається застосунок Freeform, який нещодавно з’явився в iPad OS. Цей додаток надає користувачам чисту цифрову дошку, на якій можна проводити мозковий штурм ідей, робити нотатки, створювати презентації та багато іншого. Компанія Microsoft також представила надзвичайно функціональний додаток Whiteboard у Windows 11.

Наразі Android не має офіційного додатка для роботи з дошкою. Хоча Google подвоїв свої зусилля з оптимізації та поліпшення ОС на планшетах, додаток для білої дошки буде дуже очікуваним для Android.

Перевірка безпеки в пристроях Apple iPhone

В iOS 16 компанія Apple підвищила рівень безпеки пристроїв iPhone, представивши функцію Safety Check. Ця нова функція дасть змогу користувачам Apple iPhone скинути всі загальні дозволи в додатках одним клацанням миші. Користувачі також можуть відключити спільне використання місця розташування через додаток Find My.

Функція Safety Check дає змогу користувачам швидко захистити свої пристрої. На Android користувачам доведеться скидати дозволи для кожного додатка вручну. Це може швидко набриднути і набриднути. Таким чином, в Android 14 дуже очікується поява такої функції.

Перевірка безпеки в пристроях Apple iPhone

Розпізнавання тексту у відеороликах

У минулому компанія Google була піонером у розпізнаванні тексту на зображеннях. Згодом компанія Apple також представила функцію розпізнавання тексту на зображеннях. В iOS 15 ця функція з’явилася і на відео. Нова функція отримала назву “Живий текст”.

 

Однак пристрої Android не можуть розпізнавати текст у відео. Таким чином, розпізнавання тексту на відео є очікуваною функцією в майбутній версії Android 14.

Віджети екрана блокування

В оновленні iOS 16 компанія Apple представила віджети виключно для екрана блокування. Ці віджети були представлені поряд з кількома іншими можливостями налаштування екрана блокування.

Пристрої Android мають безліч варіантів налаштування, як віджетів, так і екрана блокування. Однак ОС Google не може розміщувати віджети на екрані блокування. Таким чином, шанувальники Android чекають появи віджетів на екрані блокування в Android 14.

Фільтри фокусу

Функція “Фокус” з’явилася на пристроях Apple з iOS 15. Ця функція частково блокує смартфони Apple iPhone, дозволяючи користувачам зосередитися на роботі. Якщо режим “Фокус” встановлений на “Робота”, iPhone відображатиме контент, що стосується роботи користувача. Це допомагає поліпшити досвід і зосередитися.

Попри те, що в ранніх версіях Android були профілі, схожі на Focus Filters, Google згодом відмовився від них. Наразі шанувальники Android очікують відродження цієї функції в Android 14.